WordPress, Woocommerce și mysql, cel mai prost design al unei combinații utilizate la scară largă

Imagini pentru wordpress

Se spune că WordPress este cea mai folosită platformă pentru construirea de site-uri web, indiferent de domeniu, inclusiv pentru e-commerce. WordPress are o mulțime de funcții globale, se pot construi cu destulă ușurință plugin-uri, se pot construi funcții personalizate și există o mulțime de teme și plugin-uri gratuite. Totuși există o mare problemă cu partea de e-commerce, în speță plugin-ul Woocommerce. Încă nu am văzut ceva mai încâlcit decât această combinație.

Woocommerce odată instalat nu crează nicio tabelă în plus în baza de date a site-ului cum ar fi fost normal. Cum adică? Foarte simplu. Imaginați-vă: clienți, comenzi, produse, categorii produse, toate aruncate în tabela cu postări ale site-ului (să nu uităm că wordpress a început ca o platformă de blogging). Nu pun la îndoială ingineria celor de la Woocommerce, probabil când au conceput prima dată plugin-ul, au zis: uau, nu trebuie să creăm nicio tabelă în plus, ce realizare! Da, este și asta o inginerie, să arunci acul în carul cu fân și să-l mai și găsești. E adevărat că nu am o mare vechime în WordPress + Woocommerce, însă nici nu îți trebuie mult timp să vezi încâlceala, îți trebuie mult timp să descoși ițele.

O altă mare dilemă a soluțiilor e-commerce mi se pare design-ul bazelor de date. Câteva tabele și atât. Nu înțeleg de ce niciuna nu folosește de exemplu, proceduri stocate sau triggers,  pentru a asigura integritatea editării datelor și eficientizarea site-ului. Am verificat woocommerce, opencart și prestashop, toate au aceiași poveste, cu excepția că opencart și prestashop au cel puțin designul bazelor de date logic și curat.  Noi de mirare că uneori viteza acestor platforme lasă de dorit, mai ales în cazul celor construite pe wordpress.

Views: 332

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *